Sałatka z selerem naciowym i żółty serem to bardzo prosta w wykonaniu sałatka, którą przygotujemy w kilka chwil. Nic tutaj nie gotujemy, czy pieczemy, tylko wszystkie składniki kroimy i łączymy ze sobą. Jakiś czas temu podawałam Wam przepis na mięsną wersję tego dnia, a znajdziecie ją tutaj.
Obie sałatki bardzo przypadły mi do gustu i jak najbardziej Wam polecam.
Sałatka z selerem naciowym i żółtym serem – składniki:
- Seler naciowy 500 g
- mieszanka orzechów z rodzynkami 200 g (ja użyłam studenckiej)
- 300 g żółtego sera
- puszka kukurydzy około 400 g
- ogórek zielony
- 3 łyżki majonezu
- sól oraz pieprz.
Sałatka z selerem naciowym i żółtym serem – wykonanie:
- Zielonego ogórka obrać ze skórki. Seler obrać podobnie jak rabarbar a kukurydzę odsączyć.
- Seler, ogórka i żółty ser pokroić w kostkę (seler można na poprzeczne paseczki).
- Do naczynia włożyć wszystkie składniki, wsypać po szczypcie soli i pieprzu, wymieszać z majonezem.
- Sałatkę wstawić do lodówki.
Smacznego!
Zobacz inne sałatki