Sałatka z surimi i ananasem. Prosta, błyskawiczna, bez gotowania żadnego składnika. Wszystko kroimy, wrzucamy do naczynia po czym mieszamy. Słodka, delikatna ale i o ciekawym smaku.
Można dodać do niej makaron chiński, który zalewa się tylko na chwilkę, aby napęczniał.
Sałatka z surimi i ananasem
Sałatka z surimi i ananasem – składniki:
- paluszki krabowe surimi 2 x 250 g
- 1 zielony ogórek szklarniowy
- puszka kukurydzy konserowowej
- 30 dag żółtego sera
- 3 łyżki majonezu
- puszka ananasa w plastrach
- sól i pieprz
- do posypania pęczek szczypiorku.
Sałatka z surimi i ananasem – wykonanie:
- Paluszki krabowe odwinąć z folii i pokroić je na drobne kawałki.
- Kukurydzę oraz ananasa odsączyć, ananasa pokroić drobno i odcisnąć z nadmiaru soku.
- Ogórka obrać i pokroić w kostkę, podobnie jak ser żółty.
- Wszystkie składniki połączyć, posolić i dodać pieprzu wedle uznania, doprawić majonezem.
- Na koniec oprószyć siekanym szczypiorkiem.
Smacznego!
Zobacz także:
Sałatka z selerem naciowym i orzechami
Majka
23 lipca, 2020 @ 8:10 pm
mm przepyszna kompozycja smaków