27 komentarzy

  1. dulux family zone
    Kwiecień 17, 2018 @ 9:59 am

    Pyszna sprawa, na szczęście już dużo truskawek

    Reply

  2. dulux family zone
    Czerwiec 15, 2016 @ 6:24 am

    Pyszna sprawa, na szczęście już dużo truskawek

    Reply

  3. http://twoje-narzedzia.c0.pl
    Kwiecień 17, 2018 @ 12:05 pm

    Bardzo fajny przepis. Przepisy babci są najlepsze

    Reply

  4. http://twoje-narzedzia.c0.pl
    Czerwiec 17, 2016 @ 7:28 am

    Bardzo fajny przepis. Przepisy babci są najlepsze

    Reply

  5. Ewa
    Kwiecień 17, 2018 @ 9:59 am

    Zachęcił mnie Twój wpis, i właśnie zabrałam się za dżem. Czy u Ciebie też truskawki puściły tak dużo soku? patrząc na zawartość garnka to jest go bardzo dużo. Czy aby na pewno z tego wyjdzie gęsty dżem ? 😉

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 9:59 am

      Też puściły sok. Jeżeli soku jest bardzo, bardzo dużo to można część odlać lub w drugiej turze dłużej podsmażyć jeżeli po pierwszym smażeniu i wychlodzeniu dżem nadal będzie wodnisty. Ale wg mnie powinno być okay 🙂

      Reply

  6. Ewa
    Czerwiec 19, 2016 @ 11:24 am

    Zachęcił mnie Twój wpis, i właśnie zabrałam się za dżem. Czy u Ciebie też truskawki puściły tak dużo soku? patrząc na zawartość garnka to jest go bardzo dużo. Czy aby na pewno z tego wyjdzie gęsty dżem ? 😉

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Czerwiec 19, 2016 @ 3:52 pm

      Też puściły sok. Jeżeli soku jest bardzo, bardzo dużo to można część odlać lub w drugiej turze dłużej podsmażyć jeżeli po pierwszym smażeniu i wychlodzeniu dżem nadal będzie wodnisty. Ale wg mnie powinno być okay 🙂

      Reply

  7. Ewa
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:11 am

    Dziękuję za odpowiedź :), jutro drugi dzień więc zobaczę jak to będzie wyglądać po nocy w lodówce :). To mój pierwszy dżem truskawkowy, wcześniej bawiłam się tylko ze śliwkami.

    Reply

  8. Ewa
    Czerwiec 19, 2016 @ 4:09 pm

    Dziękuję za odpowiedź :), jutro drugi dzień więc zobaczę jak to będzie wyglądać po nocy w lodówce :). To mój pierwszy dżem truskawkowy, wcześniej bawiłam się tylko ze śliwkami.

    Reply

  9. Ewelka90_12
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:11 am

    Czy podczas gotowania/smażenia można mieszać truskawki z cukrem? Cały proces mozna powtórzyć więcej niż 2 razy? Z góry dzięki za odpowiedź, na pewno wykorzystam przepis 🙂

    Reply

  10. Ewelka90_12
    Październik 19, 2016 @ 11:14 am

    Czy podczas gotowania/smażenia można mieszać truskawki z cukrem? Cały proces mozna powtórzyć więcej niż 2 razy? Z góry dzięki za odpowiedź, na pewno wykorzystam przepis 🙂

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Październik 19, 2016 @ 1:00 pm

      Można pomieszać, oczywiście. Tak samo jak można przesmażyć truskawki na 3 razy jeżeli jest taka konieczność 🙂 Pozdrawiam.

      Reply

  11. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 9:59 am

    Witam mam pytanie czy dżemik po paru miesiącach nie zmienia koloru?

    Reply

  12. Anonimowy
    Czerwiec 22, 2017 @ 7:17 pm

    Witam mam pytanie czy dżemik po paru miesiącach nie zmienia koloru?

    Reply

  13. Katarzyna Rzepecka
    Kwiecień 17, 2018 @ 9:59 am

    Nie powinien. Pozdrawiam ☺

    Reply

  14. Katarzyna Rzepecka
    Czerwiec 23, 2017 @ 8:21 am

    Nie powinien. Pozdrawiam ☺

    Reply

  15. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 9:59 am

    Czy truskawki maja być pod przykryciem kiedy smażymy je na gazie?

    Reply

  16. Anonimowy
    Czerwiec 28, 2017 @ 4:05 pm

    Czy truskawki maja być pod przykryciem kiedy smażymy je na gazie?

    Reply

  17. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 9:59 am

    Witam. Pisze Pani że słoiki całkowicie są zamoczone w wodzie to znaczy ze nawet nakretka z słoika ma być pod wodą? Jeszcze chciałam zapytać czy tak samo można zrobić dżem z innych owoców typu jagody, wiśnie?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 12:07 pm

      Wiśnie niestety potrzebują dodatku pektyny, bo z samym cukrem będzie ciężko dobrać proporcje. Musialboby być go naprawdę dużo. Na blogu jest przepis na dżem wiśniowy (proszę wpisać w lupke). Natomiast z jagod mozna smażyć tak samo jak truskawki w tym przepisie :). Słoiczki zamoczyłam całe Ale nie jest to konieczne. Pozdrawiam.

      Reply

  18. Anonimowy
    Czerwiec 29, 2017 @ 9:13 am

    Witam. Pisze Pani że słoiki całkowicie są zamoczone w wodzie to znaczy ze nawet nakretka z słoika ma być pod wodą? Jeszcze chciałam zapytać czy tak samo można zrobić dżem z innych owoców typu jagody, wiśnie?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Czerwiec 29, 2017 @ 9:23 am

      Wiśnie niestety potrzebują dodatku pektyny, bo z samym cukrem będzie ciężko dobrać proporcje. Musialboby być go naprawdę dużo. Na blogu jest przepis na dżem wiśniowy (proszę wpisać w lupke). Natomiast z jagod mozna smażyć tak samo jak truskawki w tym przepisie :). Słoiczki zamoczyłam całe Ale nie jest to konieczne. Pozdrawiam.

      Reply

  19. Graźyna
    Kwiecień 17, 2018 @ 12:05 pm

    Ja w tym roku zrobiłam przepyszne .wydaje mi się. źe konfitury.
    Truskawki były dojrzałe.dorodne.
    Dalam wiecej cukru -pół na pół .
    Zagotowałam moment pogotowały się. wyłączyłam.
    Jak ostygły zagotowałam ponownie.Tak ze 3 razy.
    Bardzo szybko odparowały.Niektóre az za duźo.
    Owoce są całe.kolor przepìękny.
    Zapasteryzowałam dla pewności.

    Reply

  20. Graźyna
    Lipiec 4, 2017 @ 2:50 pm

    Ja w tym roku zrobiłam przepyszne .wydaje mi się. źe konfitury.
    Truskawki były dojrzałe.dorodne.
    Dalam wiecej cukru -pół na pół .
    Zagotowałam moment pogotowały się. wyłączyłam.
    Jak ostygły zagotowałam ponownie.Tak ze 3 razy.
    Bardzo szybko odparowały.Niektóre az za duźo.
    Owoce są całe.kolor przepìękny.
    Zapasteryzowałam dla pewności.

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *