43 komentarze

  1. Dagmara Osowska
    Grudzień 28, 2014 @ 12:11 pm

    Wygląda pięknie 🙂

    Reply

  2. Anna i Elżbieta Krzyczkowskie
    Grudzień 29, 2014 @ 1:33 pm

    Piękna rosa powstała! 🙂

    Reply

  3. gin
    Grudzień 29, 2014 @ 4:06 pm

    Uwielbiam sernik z rosą 🙂 Pierwszy raz, jak go piekłam, wpatrywałam się w niego niecierpliwie, wyczekując pierwszych kropel… Jaka była radość, gdy się pojawiły! 🙂
    Twój sernik wygląda idealnie 🙂

    Reply

  4. Anonimowy
    Grudzień 30, 2014 @ 11:36 am

    Jutro będę próbowała upiec to skomplikowane dzieło. Mam nadzieję, że wyjdzie :-).

    Reply

  5. Anonimowy
    Kwiecień 4, 2015 @ 4:54 pm

    Super wygląd i super smak;) Dziś robiłam, wyszedł idealnie;D

    Reply

  6. Anonimowy
    Czerwiec 21, 2015 @ 1:05 pm

    Ja do piany dodaję kokosu 10 dkg , pyszny wychodzi

    Reply

  7. Anonimowy
    Czerwiec 21, 2015 @ 6:54 pm

    a na jaką blachę jest ten przepis?

    Reply

  8. Anonimowy
    Czerwiec 21, 2015 @ 7:00 pm

    a na jaką blachę

    Reply

  9. Anonimowy
    Czerwiec 22, 2015 @ 8:50 am

    A ja zostawiam po upieczeniu wieczorem na noc w piekarniku i zawsze rano jest rosa

    Reply

  10. Anonimowy
    Czerwiec 22, 2015 @ 10:17 am

    Jaj, u Vas v Polsce bardzo smacne i pięknie desery:-)

    Reply

  11. Anonimowy
    Czerwiec 22, 2015 @ 11:24 am

    ANONIMOWY nie udawaj ze nie rozumiesz po POLSKU …………

    Uwielbiam desery , superasnie wyglada 🙂

    Reply

  12. Anonimowy
    Czerwiec 22, 2015 @ 12:13 pm

    Robiłam kiedyś, z innego przepisu.. Rosa wyszła ok, ale sernik strasznie gumowy i nie fajny wyszedł.. Jakieś rady, aby tak nie było?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Czerwiec 22, 2015 @ 1:30 pm

      Nie wiem dlaczego tak się stało, prawdopodobnie za dużo proszku budyniowego w przepisie, jednak nie znam przepisu wiec mogę gdybać 🙂 Zrób wg mojego przepisu a nie powinno być takiego problemu 🙂

      Reply

  13. Anonimowy
    Czerwiec 23, 2015 @ 7:23 am

    a piana z ilu białek?

    Reply

  14. Anonimowy
    Czerwiec 23, 2015 @ 7:36 am

    czy ta rosa długo sie utrzymuje na ciescie? co potem z nia sie dzieje?

    Reply

  15. Karolina Gie
    Czerwiec 25, 2015 @ 7:22 pm

    przepysznie wygląda!

    Reply

  16. Anonimowy
    Czerwiec 26, 2015 @ 5:32 pm

    wyszedł smaczny, ale masa serowa za rzadka. niestety konsystencja budyniowa. czym może być to spowodowane? łącznie z pianą na wierzchu piekłam ok. 58 minut w 170 stopniach. ser z wiaderka

    Reply

  17. Katarzyna Rzepecka
    Czerwiec 26, 2015 @ 5:43 pm

    Kiedyś mi też taki wyszedł, było to spowodowane zbyt krótkim pieczeniem samej masy serowej (bez piany) – piekarnik piekarikowi nie równy, prawdopodobnie to jest powód. Masa serow musi na wierzchu się zarumienić. Nie może być żółtawa, tak jak to jest w przypadku jeszcze surowej masy przed pieczeniem. W opisie pisałam o tym, że 50 minut to czas orientacyjny (około) – gdyż masa musi się zarumienić. Drugim powodem mógł być sam ser, na ser z wiaderka dajemy pół szklanki mleka (tyle daje na ser np. z Biedronki, nie wiem jaki dokładnie był użyty), jest to zaznaczone w opisie. Mam nadzieję, że moja wyczerpująca odpowiedź pomogła 🙂

    Reply

  18. Anonimowy
    Czerwiec 26, 2015 @ 5:50 pm

    Tak dziękuje 😉 czy taka masa serowa, która ma rzadszą konsystencje nadaje się do jedzenia? Po takim czasie pieczenia chyba juz nie powinno być w niej nic surowego jeśli samo ciasto jest dobrze wypieczone?

    Reply

  19. Anonimowy
    Sierpień 30, 2015 @ 2:03 pm

    Serniki bardzo lubię – Chętnie zapiszę w notatniku-i w pamięci ten przepis- Gdyby tylko takie sekrety tajemnice były w życiu – To można każdemu się zwierzać – Nie ma niebezpieczeństwa- A w ogule taki sernik to rajski smak -Słonecznego nastroju życzę -niech radość i szczęście Panią odwiedza bardzo często -szczególnie wtedy gdy potrzeba pocieszenia – – dodania otuchy – proszę się często uśmiechać – Wartość człowieka to jego serce- -Nieznajomy(On)

    Reply

  20. Anonimowy
    Styczeń 3, 2016 @ 7:37 pm

    dlaczeo piana z rosa zsuwa sie z sernika? po prostu oddziela sie od ciasta…nieciekawie to wylada w smak niezly

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 3, 2016 @ 7:45 pm

      Piana nie spaja się z ciastem po zapieczeniu – chyba, że ja mocno spieczemy (ale wtedy nie będzie rosy). Jednak spadać tez nie powinna. Prawdopodobnie białka były zbyt krótko ubijane, ten wierzch to coś ala beza włoska, jak ciepłe lody – zbyt słabo ubite mogą nie trzymać się sztywno po upieczeniu. mam nadzieje ze pomogłam 🙂 Miłego wieczoru.

      Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 3, 2016 @ 7:48 pm

      Piana nie spaja się z ciastem po zapieczeniu – chyba, że ja mocno spieczemy (ale wtedy nie będzie rosy). Jednak spadać tez nie powinna. Prawdopodobnie białka były zbyt krótko ubijane, ten wierzch to coś ala beza włoska, jak ciepłe lody – zbyt słabo ubite mogą nie trzymać się sztywno po upieczeniu. mam nadzieje ze pomogłam 🙂 Miłego wieczoru.

      Reply

  21. Anonimowy
    Grudzień 10, 2016 @ 1:57 pm

    bardzo dziękuję za przepis!!! :)Trzymałam się ściśle Pani wskazówek i sernik wyszedł już za pierwszym razem 🙂 Długo szukałam tak dobrego przepisu na ten sernik 🙂 Beat

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Grudzień 10, 2016 @ 3:33 pm

      Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc 🙂 Dziękuję za komentarz 🙂 Pozdrawiam.

      Reply

  22. Anonimowy
    Marzec 8, 2017 @ 5:13 pm

    A czy odrazu pani wyjmuje sernik z piekarnika? Czy lezakuje jeszcze przy otwartych drzwiczkach?

    Reply

  23. Anonimowy
    Październik 18, 2017 @ 6:06 pm

    ooo jadłam to niebiańskie cudo..pysznnnnnne!!bede probowac je sama zrobic aczkolwiek nie mam reki do sernikow 🙂

    Reply

  24. Anonimowy
    Grudzień 11, 2017 @ 6:12 pm

    dziekuje za cenne porady zawsze mi piana opada i juz wiem dlaczego :* pieknie wyglada u Ciebie ta pianka:)

    Reply

  25. Anonimowy
    Styczeń 28, 2018 @ 10:54 pm

    Upiekłam sernik według tego przepisu2 x i udał się !! Jest rewelacyjny puszysty i wyrośnięty !!! Jedyne co to rezygnuje z smalcu i daje łyżkę masła

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 29, 2018 @ 7:51 am

      Cieszę się!
      Ja ostatnio dodałam ser z wiaderka waniliowy – przez pomyłkę, i wyszedł jeszcze smaczniejszy 🙂
      Pozdrawiam.

      Reply

  26. Ela
    Wrzesień 29, 2018 @ 12:40 pm

    Robiłam pierwszy raz w życiu sernik z Pani przepisu. Skromnie powiem, że aż moja mama była wniebowzięta! Był przepyszny, puszysty, aromatyczny… niebo w gębie ❤️
    Dziękuje pięknie za tak świetny przepis!
    Wszystko jasne i klarowne jak zrobić mega smaczne ciacho. 🙂
    Pozdrawiam serdecznie! :*

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Wrzesień 29, 2018 @ 1:54 pm

      Elu, bardzo się cieszę że mogłam pomóc 😘 pozdrowienia!

      Reply

  27. Emighg
    Listopad 30, 2018 @ 5:37 pm

    Czy po upieczeniu sernik stygnie w zamkniętym piekarniku, powinnam go uchylić i zostawić czy zupełnie ciasto z piekarnika wyjąc?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Listopad 30, 2018 @ 6:01 pm

      Studzimy w piekarniku, ale przy uchylonych drzwiczkach, tak, by stopniowo temperatura spadała. Przy zamkniętych wyjdzie zakalec, a jeżeli wyjmiemy odrazu, to też niedobrze. Serniki lubią być hartowane 🙂

      Reply

  28. Timon1501
    Kwiecień 19, 2019 @ 6:22 pm

    Mnie niestety nie wyszło znów piana opadła guma i brak rosy. Już więcej nie robię tego sernika

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *