Ostatnio będąc w warzywniaku spotkałam bardzo ładne truskawki. Czerwoniutkie, pachnące i bardzo soczyste. Miałam nosa że bedą słodkie i pyszne. Co prawda nie aż tak dobre, jak te które można kupić w czerwcu, jednak sporo lepsze niż gąbczaste i bezsmakowe zimowe truskawki. Trochę zjedlismy, a trochę przeznaczyłam na koktajl. Koktajl jest osłodzony miodem 🙂 Samo zdrowie.
Składniki:
– 20 dag truskawek
– 250 ml mleka 1,5 %
– 250 ml naturalnego jogurtu
– 2 łyżki miodu
Wykonanie.
Truskawki umyć, usunąć zielone końcówki, owoce pokroić na mniejsze kawałki. W malakserze najpierw umieścić mleko, spienić je nieco, następnie dodać resztę składników. Chwilkę miksować i gotowe! 🙂
Można użyć blendera.