Sałatka z makaronem ryżowym. Bardzo smaczna, prosta i taka, której wychodzi naprawdę sporo. Nieprzekombinowana, ale o wyrazistym smaku.
Sałatka z makaronem ryżowym.
Składniki:
- makaron ryżowy 1 opakowanie
- puszka fasoli czerwonej
- mały słoik ogórków w zalewie octowej (korniszony)
- świeży zielony ogórek
- papryka żółta – 1 szt
- szynka drobiowa 30 dag
- 3 – 5 jaj (można pominąć)
- majonez – mały słoiczek
- sól i pieprz jako przyprawy
Wykonanie:
Makaron ugotować na miękko, odcedzić na sicie i pozostawić by ostygł. Jaja ugotować na twardo. Fasolę odsączyć. Świeżego ogórka obrać ze skórki. Paprykę oczyścić z nasion.
Ogórka świeżego, korniszony, jaja, szynkę, paprykę pokroić w kostkę. Korniszony odcisnąć z nadmiaru zalewy. Składniki wyłożyć do naczynia, dodać fasolę i makaron. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć z majonezem.
Przed podaniem schłodzić.
Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego!
Anonimowy
10 grudnia, 2014 @ 9:40 am
Trzeba przyznać, że dobre to jest!
Anonimowy
21 października, 2017 @ 6:01 pm
pychotka