Skip to content

Sałatka z makaronem ryżowym i fasolą czerwoną.

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email
Sałatka z makaronem ryżowym. Bardzo smaczna, prosta i taka, której wychodzi naprawdę sporo. Nieprzekombinowana, ale o wyrazistym smaku.

Sałatka z makaronem ryżowym.

Składniki:

  • makaron ryżowy 1 opakowanie
  • puszka fasoli czerwonej
  • mały słoik ogórków w zalewie octowej (korniszony)
  • świeży zielony ogórek
  • papryka żółta – 1 szt
  • szynka drobiowa 30 dag
  • 3 – 5 jaj  (można pominąć)
  • majonez – mały słoiczek
  • sól i pieprz jako przyprawy

 

Wykonanie:
Makaron ugotować na miękko, odcedzić na sicie i pozostawić by ostygł. Jaja ugotować na twardo. Fasolę odsączyć. Świeżego ogórka obrać ze skórki. Paprykę oczyścić z nasion.
Ogórka świeżego, korniszony, jaja, szynkę, paprykę pokroić w kostkę. Korniszony odcisnąć z nadmiaru zalewy. Składniki wyłożyć do naczynia, dodać fasolę i makaron. Doprawić do smaku pieprzem i solą. Wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec połączyć z majonezem.
Przed podaniem schłodzić.
Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego!

2 komentarze

  1. Anonimowy
    10 grudnia, 2014 @ 9:40 am

    Trzeba przyznać, że dobre to jest!

    Reply

  2. Anonimowy
    21 października, 2017 @ 6:01 pm

    pychotka

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *