20 komentarzy

  1. kasia
    17 kwietnia, 2018 @ 9:53 am

    Uwielbiam!
    A zawsze kupuję, zamiast po prostu zrobić w domu…
    🙂

    Reply

  2. kasia
    10 marca, 2018 @ 5:07 pm

    Uwielbiam!
    A zawsze kupuję, zamiast po prostu zrobić w domu…
    🙂

    Reply

  3. Anna K
    17 kwietnia, 2018 @ 11:53 am

    możesz zarekomendować jakiś jogurt? bo stałam w sklepie dziś przed regałem i… nie kupiłam nic

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      17 kwietnia, 2018 @ 11:56 am

      Aniu. Weź gęsty jogurt o jak najprostszym składzie. Jeżeli chodzi o rekomendacje, to przyznam szczerze, że ten ser robiłam z jogurtu Zotta. Ale wychodzi drożej. W Dino kupiłam jogurt za 1.80zl (nie pamiętam niestety nazwy) i wyszedł taki sam. Koleżanka kupuję w Biedronce i też sobie chwali. Moim zdaniem najważniejsze to gęstość. Szybciej się odsaczy. Tak naprawdę nawet z jogurtu owocowego wyjdzie taki serek, tylko będzie to mniej z racji większej ilości serwatki. Jogurt grecki to odsaczony jogurt naturalny.

      Reply

  4. Anna K
    16 marca, 2018 @ 6:42 pm

    możesz zarekomendować jakiś jogurt? bo stałam w sklepie dziś przed regałem i… nie kupiłam nic

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      16 marca, 2018 @ 7:53 pm

      Aniu. Weź gęsty jogurt o jak najprostszym składzie. Jeżeli chodzi o rekomendacje, to przyznam szczerze, że ten ser robiłam z jogurtu Zotta. Ale wychodzi drożej. W Dino kupiłam jogurt za 1.80zl (nie pamiętam niestety nazwy) i wyszedł taki sam. Koleżanka kupuję w Biedronce i też sobie chwali. Moim zdaniem najważniejsze to gęstość. Szybciej się odsaczy. Tak naprawdę nawet z jogurtu owocowego wyjdzie taki serek, tylko będzie to mniej z racji większej ilości serwatki. Jogurt grecki to odsaczony jogurt naturalny.

      Reply

  5. Magdalena Pociecha
    17 kwietnia, 2018 @ 11:53 am

    A mozna taki ser do pierogow ruskich?

    Reply

  6. Magdalena Pociecha
    20 marca, 2018 @ 3:25 pm

    A mozna taki ser do pierogow ruskich?

    Reply

  7. Anna Maciejewska
    17 kwietnia, 2018 @ 11:53 am

    Zrobiłam. Serek wyszedł faktycznie jak idealne smarowidło.
    Będę robić częściej.
    Dzięki!

    Reply

  8. Anna Maciejewska
    21 marca, 2018 @ 7:54 am

    Zrobiłam. Serek wyszedł faktycznie jak idealne smarowidło.
    Będę robić częściej.
    Dzięki!

    Reply

  9. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 11:53 am

    Raptem 2 przepisy przeczytalam, jeden wyprobowalam….Rewelacja !!! i juz Cie uwielbiam 🙂 Pozdrawiam serdecznie Kasia 🙂

    Reply

  10. Anonimowy
    22 marca, 2018 @ 7:38 pm

    Raptem 2 przepisy przeczytalam, jeden wyprobowalam….Rewelacja !!! i juz Cie uwielbiam 🙂 Pozdrawiam serdecznie Kasia 🙂

    Reply

  11. Megan
    19 grudnia, 2018 @ 4:01 pm

    Ja właśnie jestem w trakcie robienia serka. za pierwszym razem wyszedł wyśmienicie.
    Robię teraz drugi raz i jedna rzecz mnie martwi. jogurt odsącza się 1.5 dnia a praktycznie nie zmienił konsystencji. Kupiłam jogurt grecki “greek style”. Był bardzo gęsty. Nie wiem czy z jogurtem jest coś nie tak czy potrzebuje więcej czasu żeby zgestniec do konsystencji serka?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      19 grudnia, 2018 @ 4:19 pm

      Nie znam tego jogurtu, ale bardzo mozliwe, że ma on w sobie po prostu mało serwatki skoro był bardzo gęsty A serwatka nie odchodzi? A jeżeli odchodzi A serek nie gestnieje to nie wiem co może być przyczyną… warto jeszcze trochę potrzymac i sprawdzić np jutro. Mam nadzieję, że się uda 🙂

      Reply

  12. AnnaS
    23 maja, 2019 @ 2:03 pm

    Lecznicze i odżywcze właściwości serwatki ściśle związane są z zawartymi w niej witaminami oraz minerałami. Może być ona spożywana przez wszystkich, bez względu na wiek, płeć czy ogólny stan zdrowia. 100 gramów serwatki to wartość energetyczna wynosząca 26 kcal. Produkt ten jest także bogatym źródłem takich składników jak:

    Witaminy: A, C, B1, B2, B6, B12
    Biotyna
    Żelazo
    Fosfor
    Jod
    Magnez
    Wapń
    Potas

    Reply

  13. Asia
    5 maja, 2020 @ 8:05 am

    A czy to wyjdzie bez soli?

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *