18 komentarzy

  1. kasia
    Kwiecień 17, 2018 @ 9:53 am

    Uwielbiam!
    A zawsze kupuję, zamiast po prostu zrobić w domu…
    🙂

    Reply

  2. kasia
    Marzec 10, 2018 @ 5:07 pm

    Uwielbiam!
    A zawsze kupuję, zamiast po prostu zrobić w domu…
    🙂

    Reply

  3. Anna K
    Kwiecień 17, 2018 @ 11:53 am

    możesz zarekomendować jakiś jogurt? bo stałam w sklepie dziś przed regałem i… nie kupiłam nic

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 11:56 am

      Aniu. Weź gęsty jogurt o jak najprostszym składzie. Jeżeli chodzi o rekomendacje, to przyznam szczerze, że ten ser robiłam z jogurtu Zotta. Ale wychodzi drożej. W Dino kupiłam jogurt za 1.80zl (nie pamiętam niestety nazwy) i wyszedł taki sam. Koleżanka kupuję w Biedronce i też sobie chwali. Moim zdaniem najważniejsze to gęstość. Szybciej się odsaczy. Tak naprawdę nawet z jogurtu owocowego wyjdzie taki serek, tylko będzie to mniej z racji większej ilości serwatki. Jogurt grecki to odsaczony jogurt naturalny.

      Reply

  4. Anna K
    Marzec 16, 2018 @ 6:42 pm

    możesz zarekomendować jakiś jogurt? bo stałam w sklepie dziś przed regałem i… nie kupiłam nic

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Marzec 16, 2018 @ 7:53 pm

      Aniu. Weź gęsty jogurt o jak najprostszym składzie. Jeżeli chodzi o rekomendacje, to przyznam szczerze, że ten ser robiłam z jogurtu Zotta. Ale wychodzi drożej. W Dino kupiłam jogurt za 1.80zl (nie pamiętam niestety nazwy) i wyszedł taki sam. Koleżanka kupuję w Biedronce i też sobie chwali. Moim zdaniem najważniejsze to gęstość. Szybciej się odsaczy. Tak naprawdę nawet z jogurtu owocowego wyjdzie taki serek, tylko będzie to mniej z racji większej ilości serwatki. Jogurt grecki to odsaczony jogurt naturalny.

      Reply

  5. Magdalena Pociecha
    Kwiecień 17, 2018 @ 11:53 am

    A mozna taki ser do pierogow ruskich?

    Reply

  6. Magdalena Pociecha
    Marzec 20, 2018 @ 3:25 pm

    A mozna taki ser do pierogow ruskich?

    Reply

  7. Anna Maciejewska
    Kwiecień 17, 2018 @ 11:53 am

    Zrobiłam. Serek wyszedł faktycznie jak idealne smarowidło.
    Będę robić częściej.
    Dzięki!

    Reply

  8. Anna Maciejewska
    Marzec 21, 2018 @ 7:54 am

    Zrobiłam. Serek wyszedł faktycznie jak idealne smarowidło.
    Będę robić częściej.
    Dzięki!

    Reply

  9. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 11:53 am

    Raptem 2 przepisy przeczytalam, jeden wyprobowalam….Rewelacja !!! i juz Cie uwielbiam 🙂 Pozdrawiam serdecznie Kasia 🙂

    Reply

  10. Anonimowy
    Marzec 22, 2018 @ 7:38 pm

    Raptem 2 przepisy przeczytalam, jeden wyprobowalam….Rewelacja !!! i juz Cie uwielbiam 🙂 Pozdrawiam serdecznie Kasia 🙂

    Reply

  11. Megan
    Grudzień 19, 2018 @ 4:01 pm

    Ja właśnie jestem w trakcie robienia serka. za pierwszym razem wyszedł wyśmienicie.
    Robię teraz drugi raz i jedna rzecz mnie martwi. jogurt odsącza się 1.5 dnia a praktycznie nie zmienił konsystencji. Kupiłam jogurt grecki “greek style”. Był bardzo gęsty. Nie wiem czy z jogurtem jest coś nie tak czy potrzebuje więcej czasu żeby zgestniec do konsystencji serka?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Grudzień 19, 2018 @ 4:19 pm

      Nie znam tego jogurtu, ale bardzo mozliwe, że ma on w sobie po prostu mało serwatki skoro był bardzo gęsty A serwatka nie odchodzi? A jeżeli odchodzi A serek nie gestnieje to nie wiem co może być przyczyną… warto jeszcze trochę potrzymac i sprawdzić np jutro. Mam nadzieję, że się uda 🙂

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *