Skip to content

Koktajl zdrowia ze zbóż i z zielonych warzyw.

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email
Tego lata pijemy dużo koktajli. Najczęściej stawiam na owocowe z racji upodobań dzieci, jednak czasem warto zrobić coś troszkę innego, i to wcale nie gorszego 🙂 a bardzo zdrowego, wręcz bombę witaminową. 
Koktajl zdrowia ze zbóż i z zielonych warzyw to sycąca propozycja, która nadaje się nie tylko np. na drugie śniadanie, ale będzie także idealnym napojem po treningu. W środku znajdziemy cukinię lub ogórka, pietruszkę, seler, sałatę, Inkę Klasyczną Bio oraz len – czyli warzywa i zboża, które są bogactwem witamin i minerałów w ilościach ogromnych. Oprócz tego w przepisie znajdziemy banana i sok jabłkowy, które nadają lekkiej słodyczy, ale i dodają porcji węglowodanów. Całość jest intensywna, lekko kawowa, lekko warzywna i z nutką owoców – czyli zrównoważona. Koktajl powinien posmakować szczególnie tym, którzy cenią sobie naturalną słodycz.
Koktajl zdrowia ze zbóż i z zielonych warzyw.
Składniki na 2 porcje:
  • łyżeczka Inki Klasycznej Bio
  • łyżeczka mielonego lnu
  • banan
  • 250 ml soku jabłkowego
  • 5 cm łodygi selera naciowego
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • liść sałaty
  • pół ogórka zielonego lub jeden gruntowy, lub 1/4 niedużej cukinii
Wykonanie:
Wszystkie warzywa myjemy. Ogórka lub cukinię pozostawiamy ze skórką. Banana obieramy. 
W kielichu blendera umieszczamy kolejno wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę. 
Podajemy 🙂
Smacznego!

2 komentarze

  1. ania
    17 kwietnia, 2018 @ 10:00 am

    Faktycznie taki przepis to po prostu poezja 😛

    Reply

  2. ania
    19 sierpnia, 2017 @ 11:10 am

    Faktycznie taki przepis to po prostu poezja 😛

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *