30 komentarzy

  1. pozielonemu
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:14 am

    Bardzo podoba mi się pomysł na cynamonową panierkę! Ja sama pączki jem tylko w Tłusty Czwartek i nie jakieś oszałamiające ilości, jakoś mi tak po nich za ciężko. Ale te pieczone wyglądają świetnie 🙂

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

      Tak, ta panierka robi w tym przepisie ogromną robotę 🙂 Pozdrawiam 🙂

      Reply

  2. pozielonemu
    Styczeń 20, 2016 @ 10:02 am

    Bardzo podoba mi się pomysł na cynamonową panierkę! Ja sama pączki jem tylko w Tłusty Czwartek i nie jakieś oszałamiające ilości, jakoś mi tak po nich za ciężko. Ale te pieczone wyglądają świetnie 🙂

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 20, 2016 @ 11:58 am

      Tak, ta panierka robi w tym przepisie ogromną robotę 🙂 Pozdrawiam 🙂

      Reply

  3. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:14 am

    To w żadnym momencie nie jest dietetyczne.

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

      Jeżeli mamy się zagłębić w szczegóły, no to nie jest. Żadne białe pieczywo nie jest. Jest to jednak bardzo odchudzona wersja pączków, przez co uważam, że zasługuje na taką nazwę. Poza tym, można mąkę pszenną zastąpić razową, w tych samych proporcjach i zrezygnować z panierki ale czy to będą wtedy pączki? 🙂 Dobrego wieczoru 🙂

      Reply

  4. Anonimowy
    Styczeń 20, 2016 @ 6:32 pm

    To w żadnym momencie nie jest dietetyczne.

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 20, 2016 @ 6:35 pm

      Jeżeli mamy się zagłębić w szczegóły, no to nie jest. Żadne białe pieczywo nie jest. Jest to jednak bardzo odchudzona wersja pączków, przez co uważam, że zasługuje na taką nazwę. Poza tym, można mąkę pszenną zastąpić razową, w tych samych proporcjach i zrezygnować z panierki ale czy to będą wtedy pączki? 🙂 Dobrego wieczoru 🙂

      Reply

  5. Unknown
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

    Mozna rowniez je smazyc na tluszczu?

    Reply

  6. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

    Mam pytanie chciałambym uzyć maki bezgluteowej może mi Pani podac jaka byłaby najlepsza i jakie proporcje??

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

      Wiele jest rodzajów mąki bezglutenowej więc ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć. Najlepiej regulować mąka gęstość ciasta. Ciasto powinno być dość gęste ale jednocześnie lepkie. Do wypieków świetnie nadaje się mąka z amarantusa, dobrze wiąże ciasto. Mąka sojowa też da radę ale może pozostawić posmak soi.

      Reply

  7. Unknown
    Styczeń 21, 2016 @ 7:07 am

    Mozna rowniez je smazyc na tluszczu?

    Reply

  8. Ewelina Barzał
    Styczeń 21, 2016 @ 7:07 am

    Mozna rowniez je smazyc na tluszczu?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 21, 2016 @ 7:39 am

      To ciasto jest dość ciężkie, a na pączki smażone lepiej wyrabiać ciasto które mocniej podrasta i jest lżejsze, bardziej puchate. Polecam dać troszkę więcej drożdży – na 5 szklanek mąki około 30-40g. Powinno być wtedy w porządku.

      Reply

  9. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

    czyli jak dam 5 i pół szklaanki maki z amarantusa to dobra będzie konsystecja pączkow??

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 12:16 pm

      Prawdopodobnie będzie trzeba dać tej mąki mniej. Mąka z amarantusa mocniej zagęszcza niż pszenna. Nie umiem określić dokładnie ile, bo nie robiłam pączków z tą mąką. Tak jak pisałam, najlepiej regulować gęstość dosypując po troszku 🙂

      Reply

  10. Anonimowy
    Styczeń 21, 2016 @ 9:10 am

    Mam pytanie chciałambym uzyć maki bezgluteowej może mi Pani podac jaka byłaby najlepsza i jakie proporcje??

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 21, 2016 @ 9:50 am

      Wiele jest rodzajów mąki bezglutenowej więc ciężko mi jednoznacznie odpowiedzieć. Najlepiej regulować mąka gęstość ciasta. Ciasto powinno być dość gęste ale jednocześnie lepkie. Do wypieków świetnie nadaje się mąka z amarantusa, dobrze wiąże ciasto. Mąka sojowa też da radę ale może pozostawić posmak soi.

      Reply

  11. Anna Maciejewska
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

    Zrobiłam 🙂 Wyszły dobre, polecam 🙂 zamiast panierki posypałam cukrem ciasto przed włożeniem do pieczenia, żeby obciąć kalorie, tez dało radę 🙂

    Reply

  12. Anonimowy
    Styczeń 21, 2016 @ 12:55 pm

    czyli jak dam 5 i pół szklaanki maki z amarantusa to dobra będzie konsystecja pączkow??

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 21, 2016 @ 1:54 pm

      Prawdopodobnie będzie trzeba dać tej mąki mniej. Mąka z amarantusa mocniej zagęszcza niż pszenna. Nie umiem określić dokładnie ile, bo nie robiłam pączków z tą mąką. Tak jak pisałam, najlepiej regulować gęstość dosypując po troszku 🙂

      Reply

  13. Anna Maciejewska
    Styczeń 21, 2016 @ 2:16 pm

    Zrobiłam 🙂 Wyszły dobre, polecam 🙂 zamiast panierki posypałam cukrem ciasto przed włożeniem do pieczenia, żeby obciąć kalorie, tez dało radę 🙂

    Reply

  14. magda
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

    a co z rozpuszczonym maslem w ilości 50g , które jest wymienione w składnikach do samego ciasta ?

    Reply

  15. magda
    Styczeń 23, 2016 @ 10:58 am

    a co z rozpuszczonym maslem w ilości 50g , które jest wymienione w składnikach do samego ciasta ?

    Reply

  16. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:15 am

    Ile kalorii maja te pączki??

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 12:16 pm

      Niestety nie jestem w stanie konkretnie odpowiedzieć na to pytanie. Najlepiej policzyć samemu wg danych podanych na opakowaniach produktów użytych do zrobienia pączków 🙂

      Reply

  17. Anonimowy
    Luty 4, 2016 @ 5:24 pm

    Ile kalorii maja te pączki??

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Luty 4, 2016 @ 5:48 pm

      Niestety nie jestem w stanie konkretnie odpowiedzieć na to pytanie. Najlepiej policzyć samemu wg danych podanych na opakowaniach produktów użytych do zrobienia pączków 🙂

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *