37 komentarzy

  1. Magda C.
    Kwiecień 9, 2015 @ 9:28 am

    Bardzo ciekawe ciasto, wygląda fantastycznie 🙂

    Reply

  2. Karmel-itka.
    Kwiecień 9, 2015 @ 12:53 pm

    naprawdę, urocze ciasto!

    Reply

  3. Agnieszka, Kulinaria na obcasach
    Kwiecień 9, 2015 @ 8:01 pm

    Rewelacyjnie wygląda 🙂 Pychota

    Reply

  4. POMPOLINA
    Kwiecień 10, 2015 @ 7:37 am

    a na jaki rozmiar blachy jest biszkopt?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 10, 2015 @ 9:05 am

      Celne pytania, nie zaznaczyłam w przepisie, już uzupełniam 🙂
      Blaszka jest tradycyjna, około 25×36

      Reply

  5. Anonimowy
    Kwiecień 11, 2015 @ 4:10 pm

    Herbatniki moczymy w coli?

    Reply

  6. Anonimowy
    Kwiecień 11, 2015 @ 6:50 pm

    Ale gdzie w tym przepisie na biszkopt jest proszek do pieczenia ?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 11, 2015 @ 9:01 pm

      Nie ma 🙂 Jest to biszkopt rzucany, podobnie jak jasny. Nad składnikami do kremu wyjaśniłam dlaczego. Pozdrawiam 🙂

      Reply

  7. Martyna
    Kwiecień 14, 2015 @ 2:06 pm

    Wciąż nie wiem jak można nie przepadać za słodkim (mój Mężczyzna również stroni od ciast, woli natomiast słynne chipsy, a colę również pije). Ja osobiście uwielbiam słodycze i ciasta.. także te na pewno przypadłoby mi do gustu 🙂

    Reply

  8. Anonimowy
    Kwiecień 18, 2015 @ 6:20 am

    dzisiaj robie:P

    Reply

  9. Monika
    Maj 1, 2015 @ 12:13 pm

    pyszne ciasto 😉
    moi goście byli zachwyceni mniam 🙂

    Reply

  10. Anonimowy
    Maj 15, 2015 @ 2:57 pm

    ciasto rewelacja!!!!! nie jest zaslodkie,w sam raz, najlepsze w tym kremie jest to ze nie trzeba nic gotowac jak w wiekszosci !!! wystarczy zalac skladniki cola i zmiksowac z maslem:))) smak niesamowity;polecam:))))

    Reply

  11. Anonimowy
    Czerwiec 3, 2015 @ 10:50 pm

    i kicha biszkopt nie wyszedł i cały misterny plan poszedł w pi……………….

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Czerwiec 4, 2015 @ 6:57 am

      Być może za szybko dodawałaś/eś poszczególne składniki? Wtedy ciasto wychodzi bardzo niskie.

      Reply

  12. Anonimowy
    Wrzesień 4, 2015 @ 2:24 pm

    pychotka ,ja dołożyłam dżem z czarnej porzeczki do przełożenia

    Reply

  13. agusia.2410
    Wrzesień 8, 2015 @ 3:40 pm

    Ciasto wygląda wspaniale – na pewno zrobię. Ale co do biszkoptu nie zgodzę się, zawsze dodaje proszek , Przez ponad 20 lat mojego pichcenia może z 3 razy mi nie wyszedł, i to raczej na początku mojej "kariery" biszkoptowej a o metodzie na "rzucanie" ciastem usłyszałam jakiś rok temu i jakoś nie czuje potrzeby jego prubowania. To tylko moje odczucie, uważam że każdy musi wypracować swój sposób robienia idealnego biszkoptu metoda prób i błędów.
    Pozdrawiam

    Reply

    • Anonimowy
      Styczeń 4, 2017 @ 12:12 pm

      Ja natomiast nigdy nie dodaję proszku. Wg mnie, ciasto jest gorsze w smaku. I zawsze mi wychodzi. Rzucanie ma za zadanie wyrównanie ciasta, żeby się nie "rolowało" przy brzegach.
      Ale najlepiej samemu sprawdzić i porównać 🙂

      Reply

  14. Anonimowy
    Wrzesień 19, 2015 @ 7:50 pm

    Rewelacyjne. Dziś upieklam je, cała rodzina jest zachwycona. Powiem szczerze , że obawialam się przygotować biszkopt bez proszku. Pomyślałam ryzyk-fizyk, powiem tak strzał w dziesiątkę. Super się upiekl i kiedy opadł. Trzeba tylko zrobisz wszystko wg. Pani wskazówek. Polecam z czystego serca. Pozdrawiam

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Wrzesień 20, 2015 @ 12:19 pm

      Ciesze się bardzo 🙂 i dziękuję za komentarz do przepisu, pozdrawiam.

      Reply

  15. Anonimowy
    Marzec 4, 2016 @ 10:24 pm

    A ja nigdy nie dodaje proszku, ale też nie rzucam i zawsze pięknie wyrasta i nie opada.

    Reply

  16. Anonimowy
    Styczeń 28, 2017 @ 3:47 pm

    zelatynę wlać gorącą czy już zimną?

    Reply

  17. Anonimowy
    Styczeń 28, 2017 @ 4:03 pm

    żelatynę do śmietany jaką ciepłą czy taką zimną wlać?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 28, 2017 @ 9:10 pm

      Zimną, gdy zaczyna tezec.

      Reply

    • Anonimowy
      Styczeń 30, 2017 @ 2:00 pm

      Dziękuję ,pierwszy raz piekłam bez proszku ale super ciasto wyszło i tak smakuje.Goście byli zachwyceni,jeszcze nie raz zagości na moim stole.Pozdrawiam.

      Reply

  18. Anonimowy
    Styczeń 29, 2017 @ 4:26 pm

    no i upiekłam to ciasto ,goście byli zachwyceni ,poszło w mig;]

    Reply

  19. Magda
    Kwiecień 22, 2017 @ 11:12 am

    Czym można zastąpić orzechy? (alergia)

    Reply

  20. Anonimowy
    Sierpień 16, 2017 @ 9:53 pm

    Czy mozna jakos zastapic herbatniki ?

    Reply

  21. Anonimowy
    Listopad 13, 2017 @ 5:43 pm

    Czy można ciasto zrobic w blaszce tortowej?

    Reply

  22. Anonimowy
    Listopad 17, 2017 @ 10:04 pm

    Ile tej żelatyny dać do śmietany? 4 łyżeczki? Czy te pół szklanki?

    Reply

  23. Anonimowy
    Listopad 18, 2017 @ 5:04 pm

    Właśnie zrobiłam, chłodzi się 🙂 a ponieważ lubię eksperymentować żelatynę rozpuściłam w coli 🙂 i więcej bez dodałam bo moje łasuchy lubią słodkie 🙂

    Reply

  24. Anonimowy
    Listopad 19, 2017 @ 3:34 pm

    Ciasto zrobiłem wczoraj,a dziś się opycham mmmy i jest pyyycha! !!!!Domownikom też smakuje ! Pozdrawiam autorkę przepisu Sebastian!

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Listopad 20, 2017 @ 7:26 am

      Cieszę się ze smakowało i dziękuję za komentarz 🙂
      Także pozdrawiam!

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *