12 komentarzy

  1. Karolina
    Kwiecień 11, 2015 @ 9:25 am

    Bardzo apetycznie wygląda! 🙂

    Reply

  2. Kinga Łucja
    Kwiecień 11, 2015 @ 4:47 pm

    Smacznie 🙂

    Reply

  3. Anonimowy
    Kwiecień 12, 2015 @ 5:47 pm

    pyszotka:) ( NIEWIELE!)

    Reply

    • Anonimowy
      Grudzień 31, 2015 @ 8:55 am

      Zrobiłam w tym roku na Boże Narodzenie. Pyszne! Super! Rewelacja! Kwaskowate dzięki masie z dżemu porzeczkowego. Dopisuję do listy moich hitów. Pomyliłam się i dałam więcej warstw z herbatników (pomiędzy każdą warstwą kremu i dżemu była warstwą herbatników), ale dzięki temu miałam wyższe ciasto, które bardzo łatwo się kroiło. Zamiast płatków migdałowych dałam zmielone migdały uprażone pod bezę. Wtedy beza udawała śnieg na cieście i ładnie to wyglądało. Spróbuję z dżemem z pigwy i rózy. Proszę o więcej takich przepisów:-)

      Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Grudzień 31, 2015 @ 9:52 am

      Dziękuję za tak miły komentarz. 🙂 z pewnością będzie więcej przepisów na ciasta bez pieczenia. Pozdrawiam ciepło 🙂

      Reply

  4. Anonimowy
    Luty 8, 2016 @ 4:43 pm

    Jakie chrbatniki te małe be-be czy większe? Zawsze mam problem z doborem ilości opakowań

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Luty 8, 2016 @ 5:21 pm

      Obojętnie, wiadomo, małe podzielniejsze a większe wygodniejsze. Ja zawsze kupuje w miarę możliwości te większe.

      Reply

  5. Anonimowy
    Luty 11, 2016 @ 7:23 pm

    Może na krem użyć budynku?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Luty 11, 2016 @ 9:16 pm

      Mozna kombinowac, duzo osob poleca tez gotowe kremy w proszku do karpatki na mleko ( te bez gotowania) Fla tych, ktorzy maja talent do psucia mas kremowych. Ciasto z kremem wedlug mnie jest smaczniejsze niz z samym budyniem ale to rzecz gustu 🙂

      Reply

  6. Anonimowy
    Lipiec 15, 2016 @ 3:00 pm

    Ciasto jest przepyszne. Domownicy są nim zachwyceni a wnuczka 8lat wręcz je uwielbia.Troszke go przerobilam bo na wierzch dalam ubta śmietanę z fixem i posypalam rozkruszonymi bezami. Świetnie wygląda a jeszcze lepiej smakuje. Dzięki za super przepis.

    Reply

  7. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2017 @ 7:55 pm

    Ciasto pyyycha!! Skorzystałam z poprzedniego komentarza, żeby dać śmietanę ze śmietan-fixem i nie mogę wręcz się oprzeć, takie pyszne. Dziękuję za przepis 😉

    Reply

  8. Anonimowy
    Czerwiec 23, 2017 @ 12:52 pm

    Proponuję zamiast śmietan-fixu serek mascarpone. Na kazde 100 ml.śmietanki 1 łyżka serka. Muszą byc bardzo dobrze schłodzone. Wkładamy razem do naczynia i ubijamy.

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *