Skip to content

Sernik na zimno z sezonowymi owocami.

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email
Bardzo lubi? serniki. Te na zimno (jak zreszt? inne zimne propozycje) zawsze si? udaj?. S? to pewniaki. T? wersj? mo?na wykorzysta? nie tylko z truskawkami, mo?na zrobi? z jagodami, wi?niami a nawet z owocami z puszki czy s?oika. Sernik jest s?odki, syc?cy i szybki w wykonaniu.

Sk?adniki na tortownic? 25 cm:

Paczka okr?g?ych biszkopt?w
700 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
250 ml ?mietany krem?wki
2 czubate ?y?ki ?elatyny
4 ?y?ki cukru pudru
1 galaretka o smaku owoc?w u?ytych do dekoracji
owoce – oko?o 200 – 300 g
Wykonanie:

Sp?d tortownicy wy?o?y? foli? aluminiow?, zamkn?? form?. Nast?pnie uk?ada? biszkopty – jeden ko?o drugiego. ?elatyn? przygotowa? w 150 ml wody wed?ug przepisu na opakowaniu. Przygotowa? mas? serow?: ?mietan? ubi? na bardzo sztywno, na ma?ych obrotach stopniowo dodawa? cukier puder. Nast?pnie delikatnie miksuj?c po??czy? stopniowo mas? ze serkami a na koniec ?y?k? wmiesza? przestygni?t? ?elatyn?. Wyla? na biszkopty i odstawi? do st??enia do lod?wki, lub w ch?odne miejsce.
Galaretk? rozpu?ci? w 1,5 szklanki wody. Ostudzi? w k?pieli wodnej. W tym czasie udekorowa? sernik na wierzchu owocami. Wyla? na to t??ej?c? galaretk?.
SMACZNEGO!


1 Comment

  1. Justyna ?ak
    11 lipca, 2014 @ 8:38 pm

    ?wietne lekkie ciacho:)

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *