17 komentarzy

  1. Lina w Śmietanie
    17 kwietnia, 2018 @ 10:12 am

    O tak, domowy chlebek jest pyszny. I tani. Ostatnio kupiliśmy chleb analogicznej jakości jak nasz pieczony w domu (bo nas leń dopadł) i koszt bochenka powalił nas na kolana. Przyzwyczajeni do pysznego chleba na zakwasie bez dziwnych dodatków w cenie od 2-4 zł za bochenek, nagle musieliśmy zapłacić 12. A chleb za te dwa złote ze sklepu – lepiej nie mówić. A jak się człowiek dobrze zorganizuje, to i długo wyrastajacego zakwasowca upiecze w tygodniu 🙂

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      17 kwietnia, 2018 @ 10:16 am

      O tak,chleb domowy na zakwasie jest wspanialy. Roznica jest ogromna w smaku 🙂

      Reply

  2. Anna Maciejewska
    17 kwietnia, 2018 @ 10:12 am

    Wygląda mega apetycznie 🙂 Ja jednak w wypiekaniu jestem takie antytalencie… Ale spróbuję 🙂

    Reply

  3. Lina w Śmietanie
    16 lutego, 2016 @ 12:43 pm

    O tak, domowy chlebek jest pyszny. I tani. Ostatnio kupiliśmy chleb analogicznej jakości jak nasz pieczony w domu (bo nas leń dopadł) i koszt bochenka powalił nas na kolana. Przyzwyczajeni do pysznego chleba na zakwasie bez dziwnych dodatków w cenie od 2-4 zł za bochenek, nagle musieliśmy zapłacić 12. A chleb za te dwa złote ze sklepu – lepiej nie mówić. A jak się człowiek dobrze zorganizuje, to i długo wyrastajacego zakwasowca upiecze w tygodniu 🙂

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      16 lutego, 2016 @ 1:07 pm

      O tak,chleb domowy na zakwasie jest wspanialy. Roznica jest ogromna w smaku 🙂

      Reply

  4. Anna Maciejewska
    16 lutego, 2016 @ 4:23 pm

    Wygląda mega apetycznie 🙂 Ja jednak w wypiekaniu jestem takie antytalencie… Ale spróbuję 🙂

    Reply

  5. Adri
    17 kwietnia, 2018 @ 10:12 am

    Świetnie wygląda, na pewno wypróbuję przepis 🙂

    Reply

  6. Adri
    17 lutego, 2016 @ 4:30 pm

    Świetnie wygląda, na pewno wypróbuję przepis 🙂

    Reply

  7. Agnieszka Kluczewska
    17 kwietnia, 2018 @ 10:12 am

    Sól, mąkę i sól pomieszać ze sobą. A nie chodzi o drożdże:)

    Reply

  8. Agnieszka Kluczewska
    24 marca, 2016 @ 11:20 am

    Sól, mąkę i sól pomieszać ze sobą. A nie chodzi o drożdże:)

    Reply

  9. ludka
    20 stycznia, 2019 @ 4:53 pm

    jaka mąka? czy taka na chleb czy zwykła?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      20 stycznia, 2019 @ 8:21 pm

      Największą mąkę pszenną użyłam:) 450 bodajże.

      Reply

  10. Magda
    4 lipca, 2019 @ 3:28 pm

    Czy mozna zostawic na noc do wyrosniecia?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      4 lipca, 2019 @ 3:43 pm

      Tak, można. Normalnie wyrasta 4 godziny, więc nic mu nie będzie jeżeli ten czas wydłużony zostanie do 8. Tylko warto zwrócić uwagę na wielkość naczynia by ciasto nie uciekło:)

      Reply

      • Magda
        4 lipca, 2019 @ 4:00 pm

        Bardzo dziekuje. Fajny przepis wiec na pewno skorzystam

        Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *