36 komentarzy

  1. Edyta Hinc
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    Witaj Kasiu:) Mam pytanie, czy wystarczy tylko 10 minut gotowania schabu? Mam wlasnie zakupiony spory kawalek schabu i chce zrobic wedline z niego:) pozdrawiam

    Reply

  2. Edyta Hinc
    Grudzień 3, 2015 @ 10:40 am

    Witaj Kasiu:) Mam pytanie, czy wystarczy tylko 10 minut gotowania schabu? Mam wlasnie zakupiony spory kawalek schabu i chce zrobic wedline z niego:) pozdrawiam

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Grudzień 3, 2015 @ 4:31 pm

      W zupełności wystarczy 🙂 niektórzy gotują 6 minut. można dać ta minute lub dwie więcej. Ale tak naprawdę cały proces termiczny dzięki któremu mięso jest ugotowane zachodzi podczas stygniecia 🙂

      Reply

    • Edyta Hinc
      Grudzień 18, 2015 @ 11:47 am

      Dziękuję za odpowiedz:)

      Reply

  3. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    Super. Zrobię na święta 🙂

    Reply

  4. Anonimowy
    Grudzień 3, 2015 @ 9:31 pm

    Super. Zrobię na święta 🙂

    Reply

  5. Iza Zarzycka
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    Dzień dobry 😊 czy mogę wykorzystać Pani przepis i opublikować go na moim blogu? Sama również przygotowuję pięciominutowe mięso, jednak do tej pory korzystałam z innego przepisu. Pozdrawiam serdecznie

    Reply

  6. Iza Zarzycka
    Grudzień 5, 2015 @ 11:19 am

    Dzień dobry 😊 czy mogę wykorzystać Pani przepis i opublikować go na moim blogu? Sama również przygotowuję pięciominutowe mięso, jednak do tej pory korzystałam z innego przepisu. Pozdrawiam serdecznie

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Grudzień 5, 2015 @ 12:49 pm

      Przepisy są po to by z nich korzystać 🙂 proszę tylko o to by nie kopiować zdjęć a Przepis ubrać we własne słowa 🙂 sama receptura (przepisów na każdym blogu) nigdy nie była objęta prawami autorskimi – wiec spokojna głowa 🙂

      Reply

  7. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    Super przepis..wlasnie zrobiłam schabik jutro zobaczymy jak wyszedł 😁

    Reply

  8. Anonimowy
    Grudzień 6, 2015 @ 10:20 am

    Super przepis..wlasnie zrobiłam schabik jutro zobaczymy jak wyszedł 😁

    Reply

  9. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    Witam. Jestem antytalenciem dlatego zadam może głupie pytanie. Czy majonez i musztardę też wrzucić do garnka?

    Reply

  10. Anonimowy
    Grudzień 18, 2015 @ 5:30 pm

    Witam. Jestem antytalenciem dlatego zadam może głupie pytanie. Czy majonez i musztardę też wrzucić do garnka?

    Reply

  11. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 12:17 pm

    Dzień dobry 🙂 Mam schab 1,80 kg czy ilość przypraw mam zwiększyć i o ile?
    Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia 🙂

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 12:18 pm

      Ilość przypraw zwiększamy proporcjonalnie do ilości wody. Jeżeli kawałek nie mieści się w 2 litrach, to zrobić np 1,5 porcji. Wielkość mięsa nie ma tak dużego znaczenia jak proporcja przypraw do wody 🙂 Dziękuję i wzajemnie życzę Wesołych Świąt 🙂

      Reply

  12. Anonimowy
    Grudzień 22, 2015 @ 7:22 pm

    Dzień dobry 🙂 Mam schab 1,80 kg czy ilość przypraw mam zwiększyć i o ile?
    Pozdrawiam i wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Bożego Narodzenia 🙂

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Grudzień 22, 2015 @ 8:16 pm

      Ilość przypraw zwiększamy proporcjonalnie do ilości wody. Jeżeli kawałek nie mieści się w 2 litrach, to zrobić np 1,5 porcji. Wielkość mięsa nie ma tak dużego znaczenia jak proporcja przypraw do wody 🙂 Dziękuję i wzajemnie życzę Wesołych Świąt 🙂

      Reply

  13. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    czy czas między gotowaniami można wydłużyc do kilkunastu godz?

    Reply

  14. Anonimowy
    Czerwiec 29, 2016 @ 7:09 pm

    czy czas między gotowaniami można wydłużyc do kilkunastu godz?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Czerwiec 30, 2016 @ 3:36 pm

      Sądzę, ze tak. Tylko najlepiej wtedy wstawić całość po wychlodzeniu do lodówki. Jest ciepło i lepiej nie narażać wywaru i mięsa na zepsucie.

      Reply

  15. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    Czy mogę zamiast schabu użyć szynki?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 10:17 am

      Tak. Każde mięso wieprzowe można tutaj użyć. W przypadku szynki czy karkówki wydluzamy czas do 6 minut zamiast przepisowych 5 minut. Byle mięso nie było poprzerastane mocno tłuszczem. Wtedy najlepiej je zasznurowac.

      Reply

  16. Anonimowy
    Wrzesień 5, 2016 @ 4:25 pm

    Czy mogę zamiast schabu użyć szynki?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Wrzesień 5, 2016 @ 5:20 pm

      Tak. Każde mięso wieprzowe można tutaj użyć. W przypadku szynki czy karkówki wydluzamy czas do 6 minut zamiast przepisowych 5 minut. Byle mięso nie było poprzerastane mocno tłuszczem. Wtedy najlepiej je zasznurowac.

      Reply

  17. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    Mięso wychodzi super, najczęściej robię schab, ale pyszna też jest łopatka. Kilka razy robiłam schab i łopatkę razem (po prostu mniejsze kawałki), na moim stole gości ono już od kilku lat. Pozdrawiam

    Reply

  18. Anonimowy
    Listopad 14, 2016 @ 6:56 pm

    Mięso wychodzi super, najczęściej robię schab, ale pyszna też jest łopatka. Kilka razy robiłam schab i łopatkę razem (po prostu mniejsze kawałki), na moim stole gości ono już od kilku lat. Pozdrawiam

    Reply

  19. barbara maslankiewicz
    Kwiecień 17, 2018 @ 12:17 pm

    Wyszło SUPERWO!!????,

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Kwiecień 17, 2018 @ 12:18 pm

      Bardzo się cieszę, ze przepis przypadł do gustu 🙂 pozdrawiam

      Reply

  20. barbara maslankiewicz
    Listopad 19, 2016 @ 9:02 am

    Wyszło SUPERWO!!????,

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Listopad 19, 2016 @ 11:51 am

      Bardzo się cieszę, ze przepis przypadł do gustu 🙂 pozdrawiam

      Reply

  21. Anonimowy
    Kwiecień 17, 2018 @ 10:16 am

    Ja zrobiłam szynkę, rewelacja 🙂 Dziękuję za przepis. Pozdrawiam 🙂

    Reply

  22. Anonimowy
    Listopad 23, 2016 @ 9:44 am

    Ja zrobiłam szynkę, rewelacja 🙂 Dziękuję za przepis. Pozdrawiam 🙂

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *