Skip to content

Szybka Sa?atka z zupek chi?skich.

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email
Kiedy znajomi chwalili si? t? sa?atk?, dziwi?am si? ?e jedz? takie ?mieci. Jak mo?na robi? z takich rzeczy sa?atk? kt?ra powinna by? zdrowa? Zdanie zmieni?am diametralnie kiedy pierwszy raz j? spr?bowa?am. PYSZNA to ma?o powiedziane. Jest GENIALNA. Nie wiem jak to si? dzieje, ?e z zupkami sa?atka mo?e by? tak smaczna. A? w niepami?? odesz?y wszystkie minusy zajadania si? gotowymi zupkami z papierka. Od czasu do czasu ch?tnie j? robi?, bo opr?cz tego ?e jest dobra w smaku to bardzo szybko si? j? robi. 20 minut i gotowe 😉

SK?ADNIKI:

2 zupki chi?skie ros?? delikatny/z?ocisty (nie pikantne)
30 dag ???tego sera w kawa?ku
30 dag drobiowej szynki w kawa?ku
5-7 sporych og?rk?w ma?osolnych lub korniszon?w
czerwona papryka
puszka kukurydzy konserwowej
nie du?y majonez
WYKONANIE:

Makaron pokruszy? i zala? wrz?c? wod? tak by by? tylko  przykryty, nakry? pokrywk? i odstawi? do nap?cznienia. Przyprawy kt?re by?y w opakowaniu zostawiamy na p??niej. Ser, szynk?, papryk?, og?rki kroimy w kostk?. Kukurydz? ods?czamy z zalewy. Sk?adniki wyk?adamy do miseczki/naczynia. Kiedy makaron nap?cznieje odcedzamy. Przestygni?ty dok?adamy do reszty sk?adnik?w i dosypujemy przyprawy z roso?u. Sk?adniki dok?adnie ??czymy, mieszamy z majonezem i gotowe 🙂
SMACZNEGO!



8 komentarzy

  1. Izaa
    15 lipca, 2014 @ 5:43 pm

    bardzo lubie takie salatki

    Reply

  2. Anonimowy
    17 lipca, 2014 @ 7:30 pm

    ja robie mega tania i jeszcze prostsza wersje – zupki, kukurydza, szczypior. Do tego oczywiscie majonez, przyprawy z zupek i pieprz. Smak mega, skladniki tanie 😉

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      17 lipca, 2014 @ 7:43 pm

      Dzi?ki za odpowied?, nie jad?am tej wersji i chetnie zrobi? 🙂

      Reply

    • Anonimowy
      17 stycznia, 2018 @ 5:07 am

      A ja robi? ta sa?atk? z por? kukurydz? i i pier? z kurczaka pokrojon? w kostk? podsma?on? z przypraw? do kurczaka bardzo pyszna polecam

      Reply

  3. Anonimowy
    24 lutego, 2015 @ 8:12 pm

    Moja wersja to z kolei makaron, og?rek swiezy, pomidor, papryka i kukurydza konserwowa + przyprawy i majonez. Makaronu nie zalewamy uprzednio wod?. Pecznieje naturalnie pod wp?ywem po??czenia ze ?wie?ymi warzywami.

    Reply

  4. Anonimowy
    16 czerwca, 2015 @ 12:58 pm

    Robie ktoras juz z koleji sa?atk? z tej stronki wszystko s? pyszne polecam

    Reply

  5. Klaudia
    24 stycznia, 2017 @ 9:22 pm

    Ja robi? troch? inaczej. Du?o sposob?w jest na t? sa?atk?. Moja wersja to, zupki, pomidor, og?rek , kukurydza , jogurt naturalny i troch? majonezu. Polecam.

    Reply

  6. Anonimowy
    4 lipca, 2017 @ 11:01 am

    a ja robi? w formie "gyros" : pier? z kurczaka (drobno pokrojona w przyprawie gyros – dos?ownie troszk? bo p??niej sa?atka si? robi gorzka jak jest za du?o tej przyprawy) , dwie zupki chi?skie ros?? tylko ostry, sa?ata peki?ska , por, majonez i ketchup 🙂 po prostu PYCHA 🙂

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *