Skip to content

Szybka Sałatka z zupek chińskich.

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email
Kiedy znajomi chwalili się tą sałatką, dziwiłam się że jedzą takie śmieci. Jak można robić z takich rzeczy sałatkę która powinna być zdrowa? Zdanie zmieniłam diametralnie kiedy pierwszy raz ją spróbowałam. PYSZNA to mało powiedziane. Jest GENIALNA. Nie wiem jak to się dzieje, że z zupkami sałatka może być tak smaczna. Aż w niepamięć odeszły wszystkie minusy zajadania się gotowymi zupkami z papierka. Od czasu do czasu chętnie ją robię, bo oprócz tego że jest dobra w smaku to bardzo szybko się ją robi. 20 minut i gotowe 😉

SKŁADNIKI:

2 zupki chińskie rosół delikatny/złocisty (nie pikantne)
30 dag żółtego sera w kawałku
30 dag drobiowej szynki w kawałku
5-7 sporych ogórków małosolnych lub korniszonów
czerwona papryka
puszka kukurydzy konserwowej
nie duży majonez
WYKONANIE:

Makaron pokruszyć i zalać wrzącą wodą tak by był tylko  przykryty, nakryć pokrywką i odstawić do napęcznienia. Przyprawy które były w opakowaniu zostawiamy na później. Ser, szynkę, paprykę, ogórki kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Składniki wykładamy do miseczki/naczynia. Kiedy makaron napęcznieje odcedzamy. Przestygnięty dokładamy do reszty składników i dosypujemy przyprawy z rosołu. Składniki dokładnie łączymy, mieszamy z majonezem i gotowe 🙂
SMACZNEGO!



8 komentarzy

  1. Izaa
    15 lipca, 2014 @ 5:43 pm

    bardzo lubie takie salatki

    Reply

  2. Anonimowy
    17 lipca, 2014 @ 7:30 pm

    ja robie mega tania i jeszcze prostsza wersje – zupki, kukurydza, szczypior. Do tego oczywiscie majonez, przyprawy z zupek i pieprz. Smak mega, skladniki tanie 😉

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      17 lipca, 2014 @ 7:43 pm

      Dzięki za odpowiedź, nie jadłam tej wersji i chetnie zrobię 🙂

      Reply

    • Anonimowy
      17 stycznia, 2018 @ 5:07 am

      A ja robię ta sałatkę z porą kukurydzą i i pierś z kurczaka pokrojoną w kostkę podsmażoną z przyprawą do kurczaka bardzo pyszna polecam

      Reply

  3. Anonimowy
    24 lutego, 2015 @ 8:12 pm

    Moja wersja to z kolei makaron, ogórek swiezy, pomidor, papryka i kukurydza konserwowa + przyprawy i majonez. Makaronu nie zalewamy uprzednio wodą. Pecznieje naturalnie pod wpływem połączenia ze świeżymi warzywami.

    Reply

  4. Anonimowy
    16 czerwca, 2015 @ 12:58 pm

    Robie ktoras juz z koleji sałatkę z tej stronki wszystko są pyszne polecam

    Reply

  5. Klaudia
    24 stycznia, 2017 @ 9:22 pm

    Ja robię trochę inaczej. Dużo sposobów jest na tą sałatkę. Moja wersja to, zupki, pomidor, ogórek , kukurydza , jogurt naturalny i trochę majonezu. Polecam.

    Reply

  6. Anonimowy
    4 lipca, 2017 @ 11:01 am

    a ja robię w formie "gyros" : pierś z kurczaka (drobno pokrojona w przyprawie gyros – dosłownie troszkę bo później sałatka się robi gorzka jak jest za dużo tej przyprawy) , dwie zupki chińskie rosół tylko ostry, sałata pekińska , por, majonez i ketchup 🙂 po prostu PYCHA 🙂

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.