Surówka z kapusty pekińskiej: słodko – ostra.

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email
Jest to ulubiona surówka w moim domu. Robię ją często kiedy mamy gości na obiedzie, bo jest sprawdzona i nie spotkałam osoby która by powiedziała, że jej nie smakuje. Kapusta, słodka papryka, marchew i kukurydza przełamana smakiem czosnku i ostrego pieprzu. Idealna kompozycja smakowa! Polecam.


Składniki:
– średniej wielkości główka kapusty pekińskiej
– puszka kukurydzy konserwowej
– 2 duże marchewki
– papryka czerwona słodka
– majonez – 3 duże łyżki
– sól, czarny pieprz, pieprz cayenne – po szczypcie
– płaska łyżeczka czosnku granulowanego
Wykonanie:
Kapustę przekroić na 4 części, drobno pokroić. Posolić i odstawić na chwilę by kapusta zmiękła. Kukurydze odsączyć, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach a paprykę pokroić w kostkę. 
Wszystkie składniki ze sobą połączyć, dodać przyprawy i majonez. Dokładnie wymieszać.
Smacznego!




Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *