Pasta z tuńczyka i jaj jest bardzo smacznym dodatkiem do chleba, i jest przedewszystkim zdrowa. Ta pasta dodatkowo jest tania w wykonaniu. Polecam wszystkim, a szczególnie tym którzy mają małe dzieci i chcą im przemycić trochę ryb do diety. Moje maluchy niestety samych ryb nie lubią, ale za to już pasty tak 🙂
Pasta z tuńczyka i jaj
Składniki:
- puszka 300g tuńczyk w pomidorach
- 4 gotowane jajka
- duża łyżka dobrego ketchupu lub przecieru pomidorowego
- ewentualnie sól i pieprz do doprawienia.
Wykonanie:
Tuńczyka wraz z sosem pomidorowym wylać na miskę, widelcem dokładnie go rozgnieść. Jajka pokroić drobno, wrzucić do miazgi i wymieszać. Jeżeli ktoś lubi bardzo drobne pasty, można zblendować. Dołożyć łyżkę ketchupu lub przecieru, i doprawić do smaku według uznania. Ja jak daje ketchup, to już raczej nie doprawiam.
Bardzo szybko, bardzo tanio i bardzo zdrowo 🙂
bernikula
25 lutego, 2014 @ 10:46 am
Uwielbiamy z córką jajka i ryby, natomiast mąż i syn niekoniecznie. Może akurat to byłaby odpowiednia propozycja:)
Katarzyna Rzepecka
25 lutego, 2014 @ 10:10 pm
Na pierwszy raz można zrobić z mniejszej puszki z dwoma jajkami, jakby miało nie podejść smakowo to strata mniejsza 🙂