Skip to content

Pasta z tuńczyka i jaj.

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email

Pasta z tuńczyka i jaj jest bardzo smacznym dodatkiem do chleba, i jest przedewszystkim zdrowa. Ta pasta dodatkowo jest tania w wykonaniu. Polecam wszystkim, a szczególnie tym którzy mają małe dzieci i chcą im przemycić trochę ryb do diety. Moje maluchy niestety samych ryb nie lubią, ale za to już pasty tak 🙂

 

pasta z tuńczyka i jaj

Pasta z tuńczyka i jaj

Składniki:

  • puszka 300g tuńczyk w pomidorach
  • 4 gotowane jajka
  • duża łyżka dobrego ketchupu lub przecieru pomidorowego
  • ewentualnie sól i pieprz do doprawienia.
Wykonanie:
Tuńczyka wraz z sosem pomidorowym wylać na miskę, widelcem dokładnie go rozgnieść. Jajka pokroić drobno, wrzucić do miazgi i wymieszać. Jeżeli ktoś lubi bardzo drobne pasty, można zblendować. Dołożyć łyżkę ketchupu lub przecieru, i doprawić do smaku według uznania. Ja jak daje ketchup, to już raczej nie doprawiam.
Bardzo szybko, bardzo tanio i bardzo zdrowo 🙂

 

2 komentarze

  1. bernikula
    25 lutego, 2014 @ 10:46 am

    Uwielbiamy z córką jajka i ryby, natomiast mąż i syn niekoniecznie. Może akurat to byłaby odpowiednia propozycja:)

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      25 lutego, 2014 @ 10:10 pm

      Na pierwszy raz można zrobić z mniejszej puszki z dwoma jajkami, jakby miało nie podejść smakowo to strata mniejsza 🙂

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.Wymagane pola są oznaczone *