Przepis podpatrzony na pewnym babskim forum, dziewczyny tak go zachwalały, że postanowiłam wypróbować 🙂 Jest pyszny! Wszyscy się nim zajadali tak, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia po przekrojeniu, uzupełnię to za następnym pieczeniem!
Składniki:
-3 szklanki startej na grubych oczkach cukinii
– 3 cebule
– 1,5 szklanki tartej bułki
– 3 surowe jaja
– 20 dag żółtego sera w kawałku
– pół szklanki oleju
– pęczek natki pietruszki
– sól i pieprz do podkreślenia smaku
Forma to keksówka o długości 25 cm.
Wykonanie:
Cebulkę drobno pokroić, ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, natkę posiekać. Cukinie posolić i zostawić by wypuściła soki na około pół godzinki, po tym czasie dokładnie odcisnąć. Wszystkie składniki wyłożyć do miski i ze sobą połączyć. Posolić i dodać pieprzu do smaku.
Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Danie banalnie proste 🙂
Smacznego!
Magdalena Kuchaja
28 września, 2014 @ 7:38 am
wygląda świetnie!