Pasztet z cukinii.

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email
Przepis podpatrzony na pewnym babskim forum, dziewczyny tak go zachwalały, że postanowiłam wypróbować 🙂 Jest pyszny! Wszyscy się nim zajadali tak, że nie zdążyłam zrobić zdjęcia po przekrojeniu, uzupełnię to za następnym pieczeniem!

Składniki:
-3 szklanki startej na grubych oczkach cukinii
– 3 cebule
– 1,5 szklanki tartej bułki
– 3 surowe jaja
– 20 dag żółtego sera w kawałku
– pół szklanki oleju
– pęczek natki pietruszki
– sól i pieprz do podkreślenia smaku
Forma to keksówka o długości 25 cm.
Wykonanie:

Cebulkę drobno pokroić, ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, natkę posiekać. Cukinie posolić i zostawić by wypuściła soki na około pół godzinki, po tym czasie dokładnie odcisnąć. Wszystkie składniki wyłożyć do miski i ze sobą połączyć. Posolić i dodać pieprzu do smaku. 
Piec 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Danie banalnie proste 🙂
Smacznego!

1 Comment

  1. Magdalena Kuchaja
    28 września, 2014 @ 7:38 am

    wygląda świetnie!

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *