39 komentarzy

  1. Iza Kapis
    17 kwietnia, 2018 @ 10:18 am

    Mniam! Super przepis 🙂

    Reply

  2. Iza Kapis
    25 listopada, 2015 @ 7:55 pm

    Mniam! Super przepis 🙂

    Reply

  3. Natalia Nowak
    17 kwietnia, 2018 @ 12:18 pm

    Czy wymiar blaszki jest mierzony od góry czy od spodu?

    Reply

  4. Natalia Nowak
    18 lutego, 2016 @ 3:37 pm

    Czy wymiar blaszki jest mierzony od góry czy od spodu?

    Reply

  5. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 10:17 am

    CIASTO PRZEPYSZNE. POLECAM!!!

    Reply

  6. Anonimowy
    20 lutego, 2016 @ 4:21 pm

    CIASTO PRZEPYSZNE. POLECAM!!!

    Reply

  7. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 10:17 am

    Super ,że znalazłam ten przepis ,,bardzo dawno temu ,robiłam to ciasto ,ale zgubiłam przepis !prawda jest pyszne !!

    Reply

  8. Anonimowy
    16 marca, 2016 @ 5:42 am

    Super ,że znalazłam ten przepis ,,bardzo dawno temu ,robiłam to ciasto ,ale zgubiłam przepis !prawda jest pyszne !!

    Reply

  9. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 10:17 am

    Dzięki za przepis! Ja zrobię warstwy odwrotnie, najpierw jasna, potem ciemna, żeby nie brudzić dwóch garnków do gotowania kaszy 🙂

    Reply

  10. Anonimowy
    11 czerwca, 2016 @ 11:25 am

    Dzięki za przepis! Ja zrobię warstwy odwrotnie, najpierw jasna, potem ciemna, żeby nie brudzić dwóch garnków do gotowania kaszy 🙂

    Reply

  11. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 10:17 am

    Czy można zamienić margarynę na masło? (:nie cierpię margaryny:)

    Reply

  12. Anonimowy
    4 lutego, 2017 @ 4:25 pm

    Czy można zamienić margarynę na masło? (:nie cierpię margaryny:)

    Reply

  13. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 10:17 am

    jestem pod wrażeniem 😀 😀 😀

    Reply

  14. Anonimowy
    23 lutego, 2017 @ 1:20 pm

    jestem pod wrażeniem 😀 😀 😀

    Reply

  15. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 10:17 am

    czy gotując kaszę mannę, może ona się zwarzyć?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      17 kwietnia, 2018 @ 10:18 am

      Kasza jako produkt? Nie.
      Mleko, owszem, musiało być z nim coś nie tak.

      Reply

  16. Anonimowy
    29 kwietnia, 2017 @ 6:05 pm

    czy gotując kaszę mannę, może ona się zwarzyć?

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      30 kwietnia, 2017 @ 10:56 pm

      Kasza jako produkt? Nie.
      Mleko, owszem, musiało być z nim coś nie tak.

      Reply

  17. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 10:17 am

    Pierwotna nazwa tego ciasta to "Stefania" (autorki Ewa Kobyra) i była tylko jedna warstwa kaszy manny. Przepis ukazał się w "Biblioteczce Poradnika Domowego – Ciasta i Ciasteczka", wydanie IX z 2000 roku wydawnictwa Pruszyński i S-ka. Ten stary przepis (bo moja mama podobny robiła jak byłem dzieckiem) jest ciągle modernizowany i nazwę mu zmieniają, ale w gruncie to to samo ciasto. Odmian tego jakże pysznego ciasta jest całe mnóstwo i wszystkie są bardzo smaczne. Jestem facetem i pichcę moim dzieciom "Stefanię" od lat i nigdy się nie znudził. Pozdrawiam i życzę wszystkim smacznego.

    Reply

    • Anonimowy
      17 kwietnia, 2018 @ 10:18 am

      U nas w Gdansku nosi nazwe "Stefanka"

      Reply

  18. Anonimowy
    22 maja, 2017 @ 6:46 pm

    Pierwotna nazwa tego ciasta to "Stefania" (autorki Ewa Kobyra) i była tylko jedna warstwa kaszy manny. Przepis ukazał się w "Biblioteczce Poradnika Domowego – Ciasta i Ciasteczka", wydanie IX z 2000 roku wydawnictwa Pruszyński i S-ka. Ten stary przepis (bo moja mama podobny robiła jak byłem dzieckiem) jest ciągle modernizowany i nazwę mu zmieniają, ale w gruncie to to samo ciasto. Odmian tego jakże pysznego ciasta jest całe mnóstwo i wszystkie są bardzo smaczne. Jestem facetem i pichcę moim dzieciom "Stefanię" od lat i nigdy się nie znudził. Pozdrawiam i życzę wszystkim smacznego.

    Reply

    • Anonimowy
      4 sierpnia, 2017 @ 4:51 pm

      U nas w Gdansku nosi nazwe "Stefanka"

      Reply

  19. Unknown
    17 kwietnia, 2018 @ 10:18 am

    Pycha 😊😊😊

    Reply

  20. Unknown
    15 czerwca, 2017 @ 7:32 pm

    Pycha ???

    Reply

  21. Marek51
    17 kwietnia, 2018 @ 10:18 am

    Czy można użyć kaszy manny błyskawicznej?

    Reply

  22. Marek51
    17 czerwca, 2017 @ 9:28 am

    Czy można użyć kaszy manny błyskawicznej?

    Reply

  23. Anonimowy
    17 kwietnia, 2018 @ 10:18 am

    Jeszcze ciepłe ale musiałam spróbować 😉 jest przepyszne 😍 oj będziemy się nim jutro zajadać, dziękuję za przepis 😊

    Reply

  24. Anonimowy
    21 października, 2017 @ 9:31 pm

    Jeszcze ciepłe ale musiałam spróbować ? jest przepyszne ? oj będziemy się nim jutro zajadać, dziękuję za przepis ?

    Reply

  25. EMK
    17 kwietnia, 2018 @ 10:18 am

    Cukier wanilinowy, a nie waniliowy

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      17 kwietnia, 2018 @ 10:18 am

      Jest także dostępny na rynku cukier waniliowy – z prawdziwą wanilią.

      Reply

  26. EMK
    14 marca, 2018 @ 11:07 am

    Cukier wanilinowy, a nie waniliowy

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      14 marca, 2018 @ 2:40 pm

      Jest także dostępny na rynku cukier waniliowy – z prawdziwą wanilią.

      Reply

  27. areklegionowo
    5 listopada, 2019 @ 10:22 pm

    super przepis

    Reply

  28. paweł
    30 listopada, 2019 @ 9:44 pm

    ja zamiast polewy daję pokrojone banany w plastry i zalewam galaretką przeważnie truskawkową lub wiśniową

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *