.. szynk?, kukurydz? i jogurtem. Wykonalna w 10 minut z zegarkiem w r?ku, o ile wcze?niej przygotujemy kasz?. Nie trzeba jej gotowa?, jednak musi przestygn??. Chyba nie lubicie ciep?ych sa?atek prawda? 😉 Ca?o?? bardzo smaczna, ?wie?a o delikatnym smaku. Mi smakowa?a bardzo 🙂 Fajna alternatywa dla zwyk?ego ?niadania, ale te? na imprez? rodzinn?, kiedy w ci?gu kr?tkiego czasu musimy przygotowa? np. kolacje z kilku da?.
Sk?adniki:
- puszka kukurydzy konserwowej
- 2 ?redniej wielko?ci ?wie?e zielone og?rki
- 40 dag ???tego sera (im ostrzejszy w smaku tym bardziej wyczuwalny w sa?atce)
- 40 dag szynki
- kaszy kuskus – opakowanie 250-300 g
- szklanka jogurtu naturalnego (mo?na da? majonez)
- pieprz i s?l jako przyprawy
Wykonanie:
Kasz? wsypa? do metalowej miseczki (przyk?adowo), zala? j? wrz?tkiem 1,5 cm ponad jej poziom. Ostawi? na 5 minut. Po tym czasie w?o?y? do naczynia na sa?atk?, rozlu?ni? j?, pozwoli? ostygn??. Kukurydz? ods?czy?, og?rki obra? ze sk?rki i pokroi? w kostk?. Podobnie post?pi? z ???tym serem oraz szynk? – tak?e pokroi? w kostk?. Do?o?y? do kaszy, doprawi? sol? i pieprzem, doda? jogurt, dok?adnie wymiesza?.
Cieszy? si? smakiem 🙂
Smacznego! Pozdrawiam – Kasia 🙂
3 marca, 2015 @ 9:20 pm
Fantastyczna sa?atka:) ostatnio kuskus zalega mi na p??ce i nie wiedzia?am, co by tu nowego wymy?le?:)
9 kwietnia, 2015 @ 8:36 pm
I bosko!! Plan na weekend z g?owy.
18 maja, 2015 @ 6:40 pm
uwielbiam dania z kuskusem:)