Skip to content

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym

KR-tlo
Print Friendly, PDF & Email

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym to sałatka na którą przepis dostałam od koleżanki. Szybka w wykonaniu, prosta ale i o wyrazistych składnikach daje się od razu polubić. Postawiona na stole szybko znika i zbiera pochwały.

Co znajdziemy w środku? Oprócz marynowanych cebulek, selera, kiszonych ogórków, czerwonej fasoli z puszki czy jaj, są tutaj także szynka i ser. Czyli jak widzicie, składniki zdecydowane smakiem, które w sałatkach sprawdzają się zawsze.

sałatka wartwowa z selerem

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym – składniki:

  •  1 słoik marynowanych cebulek
  •  1 słoik konserwowego selera
  •  1 puszka czerwonej fasoli
  •  20 dag żółtego sera
  •  20 dag szynki
  •  słoik majonezu
  •  5 jaj
  • słoiczek ogórków kiszonych

Każdy słoiczek o pojemności 400-500 ml.

 

Sałatka warstwowa z selerem konserwowym – wykonanie:

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szynkę pokroić w kostkę, podobnie jak warzywa uprzednio odsączone. Jajka ugotować na twardo, po czym obrać i także pokroić w kostkę.


Układać warstwowo w naczyniu:

  • fasola
  • szynka
  • seler
  • cebulki
  • jajko
  • ogórki
  • majonez
  • żółty ser.

 

Smacznego!

Zobacz inne przepisy na sałatki – tutaj. 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *