17 komentarzy

  1. Anonimowy
    Październik 19, 2014 @ 12:11 pm

    fajny przepis, naprawde zawsze biszkopt wychodzi 🙂 pozdrawiam

    Reply

  2. Anonimowy
    Marzec 14, 2015 @ 2:26 pm

    ekstra! piekę go 2-3 razy w tygodniu, a niebawem…lato, ale nie umiem się oprzeć.

    Reply

    • Anonimowy
      Sierpień 10, 2016 @ 7:07 am

      Oprzesz się jak przyjdzie rachunek za światło hi hi hi 🙂

      Reply

  3. Robert
    Maj 17, 2015 @ 10:01 am

    Uwielbiam biszkopt, Najlepszy do porannej herbaty 😀 Jest lekki i smaczny i raczej zawsze wychodzi. Dzieciakom z kolei robię z owocami z dodatkiem polewy czekoladowej.

    Reply

  4. Anonimowy
    Styczeń 17, 2017 @ 8:37 pm

    A co zrobić żeby biszkopt jak w twoim przypadku był równy? A nie jak zazwyczaj z gorka po środku

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Styczeń 18, 2017 @ 8:51 am

      Według tego przepisu nie powinna wyrastać górka. Podejrzewam, że to kwestia innego przepisu? lub niedogrzanego piekarnika.

      Reply

  5. Karolina Kopyto
    Marzec 8, 2017 @ 12:25 pm

    Czy mogłabym prosić o rozmiar blaszki? Dziękuję

    Reply

  6. Anonimowy
    Maj 23, 2017 @ 3:14 pm

    A szklanka jakiej pojemności?

    Reply

  7. Aleksandra Pawlowska
    Lipiec 15, 2017 @ 5:44 pm

    Jeszcze ładniejszy wychodzi jeśli brzegów formy niczym nie smarujemy ani nie wykładamy papierem, a jedynie dno (natłuścić lub papier). Po wystudzeniu ostrym nożem przejechać wzdłuż brzegów (oczywiście nie na zewnątrz :D)i wyjąć ciasto z formy. Najlepiej sprawdza się tortownica, którą po odcięciu ciasta od brzegów po prostu rozpinam.

    Reply

  8. Anonimowy
    Lipiec 22, 2017 @ 1:41 pm

    Witam.Czy biszkopt jest na tyle wysoki,ze moznaby go przekroic wzdluz na 2 blaty?

    Reply

  9. Malga
    Sierpień 11, 2017 @ 10:45 am

    A na trzy blaty też się da?

    Reply

  10. Karolina
    Listopad 27, 2017 @ 3:21 pm

    W jakim celu zrzucamy ciasto na podłogę? 🙂 Jak zrozumiem, to będę wiedziała, ile "serca" w to włożyć 😉 Dziękuję!

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Listopad 27, 2017 @ 7:32 pm

      Zrzucamy po to, by ciśnienie wewnątrz ciasta się wyrownalo. Po tym zabiegu nie ma prawa opasc. Pozdrawiam! 🙂

      Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *