5 komentarzy

  1. Anonimowy
    Luty 27, 2014 @ 7:21 am

    Mam pytanie odnośnie sera- piszesz, że dajesz z wiaderka 0,5, ale potrzeba 0,7- 0,5 będzie za mało?

    Reply

  2. Katarzyna Rzepecka
    Luty 27, 2014 @ 8:20 am

    Ja daje 1,5 wiaderka bo po prostu lubię by smak sera zwyciężył nad smakiem mąki, ale przepis można zmodyfikować, bo ten który znalazłam był w proporcji 2:1 czyli 1 kg sera na 0,5 kg. Różnica w ilości nie jest wielka.

    Reply

    • Katarzyna Rzepecka
      Luty 27, 2014 @ 8:23 am

      A o pojemność wiadereczka to chodziło mi o to, żeby napisać jakiego ja używam 🙂

      Reply

  3. Anonimowy
    Marzec 11, 2014 @ 10:11 am

    Zrobiłam pączusie- dałam jakieś 0,5kg sera, ale mąki to mi poszlo(razem z podsypywaniem później przy wykraiwaniu)1 kg!Inaczej ciasto nie dałoby się rozwałkować. Ogólnie bardzo pyszne, ale niestety tylko pierwszego dnia…a wyszło ich tyle, że zostało na kolejne.

    Reply

  4. Katarzyna Rzepecka
    Marzec 11, 2014 @ 11:04 am

    A jakiego sera uzyłaś? Być może ser był o luźnej konsystencji i dlatego tyle wchłonął mąki? Chociaż ogólnie ciasto moje też nie była bardzo zbite, było mięciutkie i dość kleiste.
    Cieszę się że smakowało 🙂 a z tego przepisu faktycznie pączków wychodzi bardzo dużo, wspomniałam o tym w poście 🙂

    Reply

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *